Sandra Houwertjes "Monia, ik wil je hartelijk danken voor de gezellige, inspirerende workshopdag mozaïeken en manlief voor de lunch verzorging, en jouw goede service nog na afloop. Je kunt aan al je kunstwerken en eigen werkmethode zien, dat je hart en ziel uitgaat naar mozaïeken, dit inspireert ook andere mensen. Zelfs het voegen doe je met veel liefde voor het mozaïekwerk. En dan zie het resultaat, ik had nooit verwacht er met zo een fijn gevoel naar te zullen kijken. Dit pronkstukje zal altijd een plekje houden in mijn huis en ik zal vaak terug denken aan jouw woorden, werkwijze en liefde voor dit vak, want in jouw geval kun je dit een vak noemen. Complimenten voor al je mooie kunstwerken en succes met al je cursisten. Thuis waren ze ook onder de indruk van het resultaat en wie weet, zitten er nieuwe cursisten bij voor de toekomst."


Carolina Mooij "Ik had al een tijd het idee om iets met mozaiek te maken, maar zoals met zoveel dingen was het er nog steeds niet van gekomen. Tot een kennis vroeg of ik zin had in een workshop: natuurlijk altijd! Dus zijn we samen een hele zondag bij Monia te gast geweest. We hebben een heel goed verzorgde en gezellige dag gehad. Na een duidelijke uitleg, voorbereiding en kleuren uitzoeken, zijn we aan de slag gegaan. De rest heb ik thuis afgemaakt. Later ben ik terug geweest om het werkstuk af te voegen en het tafelpootje eronder te monteren. Ik ben zo tevreden en enthousiast over het eindresultaat dat ik al aan een tweede werkstuk begonnen ben. De mozaiekkoorts heeft toegeslagen! Monia, van mij ben je voorlopig nog niet af ..."

Jose Appelman "In het jaar 2008 bereikte ik samen met mijn vriendinnen de mooie leeftijd van 50! We hadden toen besloten om samen een leuke workshop te gaan doen. We kwamen tot het mozaiëken omdat we aangestoken waren na een bezoek aan Barcelona. Op de tuinfair in Midwoud hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Monia. Haar werkstukken zijn prachtig en haar werkwijze sprak ons erg aan. Zij is in ons hoofd gebleven en begin 2009 hebben we een afspraak bij Monia gemaakt. Ik wilde graag een tafelblad maken met betekenis, en ik ben begonnen met het bedenken van het motief, gebaseerd op onze gezinssamenstelling. Op de eerste afspraak bij Monia hebben we in overleg de kleuren uitgezocht, passend bij mezelf en mijn interieur, waarna een inspirerend gesprekje volgde over mozaiek en de werkwijze ervan. Monia heeft mij enorm geinspireerd, geholpen waar het maar kon en ik heb ontzettende leuke, leerzame uurtjes met haar gehad. Thuis heb ik ook hard gewerkt aan de tafel en het resultaat. Monia, veel dank!"Tiny Zuijdam "N.a.v. ons 50ste verjaardag ging ik samen met mijn vriendinnen een workshop volgen bij Monia. Op de tuinfair in Midwoud hadden we Monia al eerder ontmoet. Nadat we na de eerste kennismaking het een en ander hadden doorgenomen zijn we aan de slag gegaan. Ieder zijn eigen patroon getekend en daarna samen met Monia de kleuren erbij uitgezocht. De lessen zijn met heel veel geduld,perfectie, enthousiasme en gezelligheid gegeven. Heerlijk dat mozaieken! Ik heb er ontzettend veel plezier aan beleefd, met als eindresultaat een tafelblad waar ik nog heel veel geniet van zal hebben. Monia, bedankt voor al je geduld, tijd en alle tips."


Annemiek Laan "Een paar jaar geleden ben ik op vakantie geweest in Barcelona, waar ik de mozaïeken van Gaudi heb bezichtigd en dat heeft me geïnspireerd om samen met mijn moeder een mozaïek workshop te gaan volgen. Na wat gezoek op internet kwam ik bij MoniArt terecht. De site sprak me aan en ik heb dan ook meteen gebeld voor een afspraak. Wij zijn hartelijk ontvangen tijdens de workshop en we zijn niks tekort gekomen. Ik had zelf mijn ontwerp al bedacht en op mijn krukje geteken dus dat scheelde veel tijd waardoor ik meteen met het mozaïeken kon beginnen. Monia heeft alle kleuren van de regenboog aan tegels dus het was nog best lastig om de juiste kleuren te kiezen. Het mozaïeken lijkt makkelijker dan dat het is, gelukkig legt Monia alles erg geduldig uit en laat ze je eigen creativiteit de vrijloop gaan. Hier en daar stuurt Monia een beetje bij als je de verkeerde kant op gaat of geeft ze tips om een beter eindresultaat te verkrijgen. Er hangt een ontspannen en gezellige sfeer tijdens de workshop. Wat ook erg prettig was is dat je alle benodigdheden kon lenen om je mozaïekwerk thuis af te maken. Een paar weken later hebben we alles gevoegd. Ik ben erg trots op mijn eindresultaat en de workshop heeft naar mijn verwachtingen voldaan. Het mozaïeken is zeker iets wat ik vaker zal gaan doen."


Silja Dennier "Ik ontmoette Monia in Ravenna (Italië) waar wij een cursus Byzantijnse mozaïekstijl hebben gevolgd. Monia maakte me nieuwsgierig toen zij vertelde dat haar mozaïekstijl helemaal anders was dan de Byzantijnse stijl en dat zij vooral geïnspireerd werd door de Mediterrane stijl. Dus heb ik een driedaagse workshop geboekt bij het MoniArt atelier. De variatie aan materialen die ik in het atelier trof evenals de goede raad van Monia inspireerden me om andere kleuren en een iets ander motief te kiezen dan ik eerst van plan was. De drie dagen bij Monia waren intensief en relaxerend tegelijk. Monia wist heel goed het evenwicht te vinden tussen ervoor zorgen dat ik de technieken onder de knie kreeg en mij zelf laten experimenteren met het materiaal. Zij hield een oogje in het zeil en gaf me tussen door goede tips om het werk te verfijnen. Zij moedigde me ook aan toen ik wat moeilijkere stukjes wilde knippen zoals de sterren in mijn tafelblad. Dankzij de ervaring en hulp van Monia, ben ik erin geslaagd om in drie dagen een nieuwe tafel mee naar huis te nemen. Wat deze ervaring ook prettig maakte was de atmosfeer: er was veel lichtinval in het atelier dat uitgaf op de tuin met katjes die aan het spelen waren, en Monia zelf, steeds aardig en goed gehumeurd. Het was een super weekend dat iedere kilometer van de route van en naar Berlijn waard was! Bedankt Monia."


Yvonne Blijdorp "Al een aantal jaar had ik de wens het mozaiken eens uit te proberen maar het was er nog nooit zo van gekomen. Totdat mijn schoonzus ons haar tafelblad liet zien dat ze bij MoniArt gemaakt had. Ze was zeer positief over de workshop en over de manier waarop Monia de avonden organiseerde. Ik werd gelijk enthousiast en dacht daar wil ik ook wel heen. Ik ben met mijn 2 zussen en hun dochters op een zaterdag een workshop gevolgd. Alles was fantastisch voorbereid. Voor de kinderen lag een ontwerpje en geknipte tegeltjes klaar. Zelf hadden wij ons ontwerp thuis voorbereid en werden we ingewijd in het gebruik van de diverse benodigde materialen. Monia heeft goede ideeën over gebruik van kleur en kan de techniek van het mozaieken goed overbrengen. Het lijkt op het eerste gezicht eenvoudig maar om een mooi eindresultaat te krijgen moet je toch heel precies werken. Monia houdt dat goed in de gaten. Op de dag zelf hebben we dus een goede basis gelegd om het werkstuk thuis af te kunnen maken. Het was een hele gezellige ontspannen dag! Ik kijk er met heel veel plezier op terug. Als je overweegt om te gaan mozaieken, zou ik zeker contact opnemen met Monia en een cursus volgen. Het is de investering dubbel en dwars waard!"


Ria Geerling "Toen mijn vriendin en ik met Pinksteren op de Fair in Midwoud liepen, zagen we daar ineens een pagode met mozaïek. Het viel me meteen op dat er heel mooie dingen stonden die niet zo druk en kitscherig waren als je vaak bij mozaïek ziet. Ik had al vaker gekeken want het leek me al langer leuk om te doen, maar dit was het helemaal voor mij. In augustus zijn we begonnen, achteraf nogal ambitieus, beiden met een tafel. Het was vanaf de eerste minuut erg gezellig en leerzaam. We staken heel erg veel op in de 2,5 uur dat we les kregen. We hebben het mozaïeken toch wel een beetje onderschat en omdat ik nogal last van mijn handen heb, bedacht Monia allerlei hulpmiddelen om het voor mij wat makkelijker te maken. We vonden het heel erg jammer dat de drie lessen om waren, maar toen was mijn tafel toch wel een heel stuk klaar. Ik kreeg het nodige materiaal mee om er thuis mee door te gaan. Ik ben ondertussen al begonnen met mijn tweede voorwerp en ook mijn zoon heeft al gevraagd of ik voor hem een tafel wil maken. Ik ga er zeker verder mee, dankzij Monia haar enthousiasme en vakmanschap. Monia, bedankt!"


Yvon van Vuure "Ik werd geïntrigeerd door het mozaieken tijdens een tuinfair in Midwoud. Ik was daar met een vriendin en we zijn steeds teruggekeerd naar de plaats waar Monia haar kleine tentoonstelling had ingericht. Ik vond mozaieken eigenlijk nooit zo bijzonder, maar ik werd steeds weer teruggetrokken naar de stand van Monia. Mijn vriendin en ik hebben ons kort daarna bij Monia opgegeven voor een workshop. Ik maakte de fout te denken dat mozaieken een beetje rommelen met steentjes was, nou, niets is minder waar. Het is een heel zorgvuldig werk, en precisie is belangrijk. Het lijkt allemaal eenvoudig, maar is het beslist niet. Het leuke is wel dat je er snel handigheid in krijgt, en dat is een kick! Monia houdt je goed in de gaten, om snel te kunnen ingrijpen wanneer blijkt dat je te snel wilt gaan. Daarnaast maakt Monia er gezellige avonden van, koffie en koekjes staan klaar, en tijdens het snijden, meten en plakken is het gezellig kletsen. De avonden zijn omgevlogen! Wanneer je overweegt om te gaan mozaieken, bel Monia dan en maak snel een afspraak met haar. Ze heeft ongelooflijk veel plezier in haar werk, en ze kan de kunst van het mozaieken goed overbrengen."


Monique van den Ende "Via een vriendin kwam ik bij Moniart terecht om de beginselen van mozaieken te leren. Vooraf mochten we een keuze maken uit een object met de bijbehorende kleurstelling. Ik heb voor een rond tafeltje gekozen. De cursus overtrof mijn verwachtingen door het enthousiasme, de gastvrijheid en gedrevenheid waarmee Monia de cursus aanpakt. Alle benodigdheden lagen gereed en na de uitleg gingen we aan het snijden, knippen en breken van de tegels. Na de drie avonden zijn we nog een keer geweest voor het voegen en het resultaat is prachtig. Monia heeft haar enthousiasme op mij overgebracht en heb alle basismaterialen in huis gehaald om mij verder in het mozaieken te bekwamen."


Liesje Oud "Ik heb ontzettend genoten van de workshops bij Monia; haar hartelijkheid, enthousiasme en kennis maakten van elke bijeenkomst iets speciaals. En het eindproduct is ook nog eens vreselijk leuk geworden, terwijl ik helemaal niet zo creatief ben! Maar Monia is zo stimulerend dat je gewoon vertrouwen in jezelf krijgt. Het was mij een voorrecht Monia te leren kennen!"


Petra Blijdorp "Op de tuinfair in Midwoud trok Monia mijn aandacht met haar kunstwerken. Het idee werd toen geboren om samen met een collega en een vriendin een cursus te gaan doen. Alle drie gingen we voor een tafeltje. De eerste avond bedachten we ons ontwerp en knipten we de eerste stukjes mozaiek, alles onder toeziend oog van Monia. Het is goed dat ze kritisch is want dat maakt je eerste werkstuk al tot een kunstwerk. Alles gaat op een prettige gezellige manier. De tweede avond was het hard werken: knippen, snijden en plakken van stukjes tegel. Als je dan een flink tafeltje kiest ben je na 2 avonden nog lang niet klaar, dus spullen mee naar huis en thuis verder werken. Heel leuk want je ziet werkstuk steeds een beetje groeien. De derde avond werd vooral aandacht geschonken aan de rand en de mooie afwerking. Ik ben nog een paar weekjes thuis doorgegaan en rond Nieuwjaar stond mijn werkstuk te pronken in ons huis. Bijna iedereen vraagt waar ik dat tafeltje vandaan hebt. Dat vertel ik natuurlijk graag. Het tafeltje en Monia zijn beide (om het op z´n Belgisch te zeggen) “TOF”. Zo´n cursus is de moeite waard."


Martine Volckaert "Ik heb tijdens de workshop onderzettertjes gemaakt. Ik had m'n tafellaken meegenomen want misschien had Monia wel tegels die ongeveer bij de kleuren ervan pasten. Maar neen, ze had precies exact die kleuren ! Dat begon goed. Ik dacht bij mezelf die klus eens vlug te klaren. Maar wat heb ik dat onderschat. Eerst je design uittekenen, tegeltjes knippen (amai, mijn handen), plaatsen, lijmen, ... Je moet een engelengeduld hebben; hetgeen bij mij niet altijd het geval was en gepaard ging met het nodige morren maar wat ben ik blij en fier dat Monia me aangemoedigd heeft want het resultaat mag er best zijn. Ik heb veel geleerd en nog meer respect voor Monia's job!"


Lindsay Ameerun "Ik heb een heleboel geleerd van MoniArt. Ik heb veel mozaiekwerkjes gemaakt, net zoals deze. Ik vind het heel leuk om te doen. Als je eenmaal weet hoe het moet is het simpel. Ik zou graag nog veel werkjes gaan maken en dat ga ik doen ook!" Demi Ameerun "Je kan een heleboel mooie dingen leren bij MoniArt. Ik heb al geleerd om een pannenonderzetter te maken. Mozaieken is echt heel leuk!"
Joomla Template by Joomlashack